JAwoord op het menu

Terwijl op een herfstdag op lange tafels de kaarsen worden aangestoken, de wijn ingeschonken en de openhaard op temperatuur komt in de Oranjerie van Domaine d’Heerstaayen, lees ik nog een keer mijn speech door.

Domaine d’Heerstaaijen Strijbeek

Het bruiloftsdiner van Manon en Tijmen staat op het punt om te beginnen en ik mag aanschuiven voor deze gelegenheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bruidspaar en hun gasten, zijn alvast gezellig buiten onder het afdak van de sfeervolle schuur aan het borrelen.

 

 

 

 

 

 

Trouwen kan en mag anders tegenwoordig, dus waarom zou je níet trouwen tijdens het diner op je trouwdag, omringd door een selecte groep bruidsgasten?

 

 

Manon en Tijmen hebben de afgelopen jaren, en ook nog heel recent, veel meegemaakt in hun leven en willen hun liefde heel intiem vieren, maar wel écht vieren! Hun huwelijk moest, twee maanden eerder, uitgesteld worden omdat zij onverwachts, de dag voor de trouwdatum, afscheid moesten nemen van zijn moeder.

 

 

“Daarom trouwen ze nu op de trouwdag van zijn ouders, als eerbetoon aan hen”

 

 

 

 

 

 

Er is een speciaal hoekje met bloemen en kaarsen, met foto’s van dierbaren die zij moeten missen en ook in mijn verhaal mag ik over hen vertellen en de unieke band die Manon en Tijmen met hen hadden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik geniet mee van het diner en vertel het verhaal van hun liefde in stukjes, steeds voordat er nieuwe gerechten wordt uitgeserveerd. Die gerechten smaken trouwens allemaal even heerlijk en zien er fantastisch uit, met dank aan de de Kort catering. 

Vlak voor het toetje, dat bestaat uit een, water in de mond lopende, taartentafel en champagne, verzoek ik het bruidspaar om op te staan en gezellig naast de openhaard te gaan staan, zodat iedereen ze kan zien. Ondertussen trekken dochter Eva en ik beide een toga aan, want wij gaan ze samen verbinden. Eva stelt de vraag en ik bevestig dat het huwelijk is voltrokken.

Dochter Eva stelt de trouwvraag in toga

 

Maar eerst verzamelen we alle lieve wensen van de aanwezige dinergasten en doen die in het door mij meegebracht wensen/wijnkistje, daar bovenop doen we een lekkere fles van Domaine d’Heerstaaijen en dan mag de bruidegom het kistje dichtspijkeren. Zij gaan deze wensen op een later moment na hun huwelijk op hun gemak allemaal doorlezen met een glaasje wijn erbij.

 

 

 

Na het ja-woord en het tekenen van de akte gaan alle gasten met het bruidspaar naar de overkapping naast de oranjerie en daar vormen zij een kring om het bruidspaar.

Via een lint worden de trouwringen door alle gasten eerst gewarmd en daarna doorgeschoven en zo komen ze gewarmd met liefde bij ons bruidspaar uit, die ze bij elkaar om de vinger schuift.

Een mooiere start van het huwelijk was voor hen eigenlijk niet mogelijk.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.