Married at first sight

 

Al meer dan 10 jaar mag ik huwelijken voltrekken, maar zo iets bijzonders als de trouwceremonie van Patty & Bram, dat was ook voor mij een uitdaging.

 

De trouwzaal van hun locatie is helemaal in stijl aangekleed met witte en paarse ballonnen. De gasten stromen een beetje zenuwachtig binnen en gaan ieder aan hun eigen kant van de zaal zitten. Er worden nieuwsgierige blikken uitgewisseld en er wordt een beetje zenuwachtig gegiecheld.

Wachten duurt lang, maar gelukkig gaat de deur open en dan komt de bruidegom aangelopen over de spierwitte loper. Spontaan klinkt een applaus. Haar kant van de zaal wordt nu echt onrustig: ‘hij is kaal. O jee, ze valt juist op een lekkere kop met haar….’

Maar al snel is dat vergeten en is de aandacht weer gericht op de deur die open gaat. Daar komt de bruid, aan de arm van haar broer, naar binnengelopen. Haar gezicht begint op te lichten als zij hem aan het einde van de loper ziet staan, hij wipt wat van zijn ene op zijn andere been. ‘Hallo’ flapt zij eruit als zij bij hem is….

Vanaf daar mag ik van start gaan en ik begin mijn speech met: “Bram de vrouw naast jou heet Patty en Patty, dit is Bram, vandaag is jullie trouwdag”

Bram en Patty doen mee aan het televisieprogramma ‘Married at First Sight’ van RTL 4.

Zij zijn door de wetenschap aan elkaar gekoppeld en ontmoeten elkaar voor het eerst aan het eind van de loper bij de trouwambtenaar, en die babs(Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) dat ben ik!

Binnen een half uurtje mag ik hen aan elkaar voorstellen en vertellen wat zij gemeen hebben, waarom zij dit experiment aandurven, wat zij hopen te vinden in dit huwelijk en wat zij te geven hebben aan de ander. Ik heb hen van te voren allebei apart uitgebreid gesproken en hun antwoorden passen prachtig bij elkaar. Ja, het zijn hele verschillende types, maar ze hebben dezelfde verwachtingen en wensen en kunnen elkaar heel mooi aanvullen volgens mij.

Dat moeten ze zelf ook gevoeld hebben: de sfeer tussen hun beiden, en in de zaal met gasten, is super gezellig en enthousiast. Als ik de belangrijke wettelijke vraag mag stellen klinkt er twee maal luid en duidelijk JA en daarna een innige (eerste)kus. Patty & Bram zijn officieel man & vrouw!

 

Ondertussen zijn Patty & Bram al ruim een jaar getrouwd, mocht ik ze rond hun eerste trouwdag opnieuw ontmoeten en hebben we hun verbintenis opnieuw bevestigd. Een supermooi moment, met een persoonlijk ritueel, want nu spreken ze vanuit hun hart. En dat hart zegt ja, ja, ja, met jou wil ik oud worden als man en vrouw.

 

Het nieuwe seizoen van Married at First Sight start 28 februari, met nieuwe koppels die dit grote avontuur aan durven te gaan. Mij is gevraagd om opnieuw als trouwambtenaar de aftrap te geven van een aantal van deze bijzondere huwelijken en daar heb ik natuurlijk ja tegen gezegd.

Nieuwsgierig naar het ritueel met Patty & Bram? Kijk dan vanaf aflevering één, want stiekem keken Peter van der Vorst en zijn team ook over mijn schouder mee…….

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.