Married at first sight, een nieuw tv programma op RTL4

Op zoek naar een trouwambtenaar die deze stellen wil trouwen, klopt het productieteam van Peter van de Vorst afgelopen najaar bij mij aan.

Zij hebben 4 stellen geselecteerd die volgens de wetenschap een ‘perfect match’ zijn, maar de ultieme test is natuurlijk het moment waarop zij elkaar voor het eerst gaan ontmoeten.

Dat gaat gebeuren op hun trouwdag en ze zoeken een trouwambtenaar die dit met veel inlevingsvermogen wil gaan doen.

 

Normaal zeg ik altijd gelijk JA op bijzondere trouwvragen, maar in dit geval wilde ik daar toch even over nadenken.

Niet lang hoor, want ik bedacht me dat mijn opdracht als trouwambtenaar is:

Het voltrekken van huwelijken op verzoek van een bruidspaar, in dit geval stemmen beide partners vrijwillig in met deze ongebruikelijke start van hun huwelijk en wie ben ik om dan níet mee te gaan in deze wens…..

 

Dus zeg ik ja en daarmee begint ook voor mij de uitdaging om twee van de stellen echt, in de echt te verbinden, met een bijzondere huwelijkssluiting.

Ik realiseer me dat ik een hele belangrijke taak heb, want ik ga ze voor het eerst aan elkaar voorstellen en heb een half uur om ze te laten voelen dat het tussen hen beide klopt, zodat ze volmondig ja kunnen zeggen tegen elkaar.

Ook de aanwezige familie en vrienden zien elkaar die dag voor het eerst en ook hen wil ik laten voelen dat deze match klopt en zeker kans van slagen heeft.

Ik weet uit ervaring dat een goede, liefdevolle sfeer tijdens de ceremonie bepalend kan zijn voor de rest van de dag.

 

Mijn voorbereiding is leuk en spannend, ik heb met alle huwelijkskandidaten een één op één gesprek en als ik de antwoorden naderhand samenvoeg ontstaat er een mooie verhaallijn, een verhaal dat gaat over wie ze waren (ik heb ze bijvoorbeeld om een jeugdfoto gevraagd) en wie ze geworden zijn. Wat en wie ze belangrijk vinden in hun leven en waarom ze dit avontuur aan durven gaan. En hoe ze hun nabije getrouwde toekomst zien.

married at first sight married at first sight

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een goed gesprek met collega Pauline Krom, die al eerder aan een soortgelijk programma heeft meegewerkt, druk ik ze allemaal op hun hart dat de trouwvraag op hun trouwdag “neem jij tot je echtgenoot en verklaar je getrouw alle plichten te vervullen” een echt vraag is, waar je dus ook NEE op kunt zeggen…..

Voor het eerst hou ik in mijn toespraak serieus rekening met een NEE……

Hoe dit afloopt zie je vanaf dinsdagavond 1 maart op RTL4

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.