Rituelen bij de trouwceremonie

Met een grote sprong vanuit het zand, land ik met beide voeten op de loper……..

springen over de bezem

Net zoals het bruidspaar voor mij, dat aan het einde van hun trouwceremonie samen over de bezem is gesprongen, en zo landde in hun nieuwe getrouwde leven!

Een leuk ritueel afkomstig uit de Cariben en Zuid-Amerika. Door samen even in de lucht te zweven, even van de wereld te zijn, zo houd je de boze geesten voor de gek.

Dit bruidspaar had meer bijzondere rituelen. Direct na hun Ja woord gingen alle gasten, maar ook passanten die stonden te luisteren naar de huwelijkssluiting op het strand, helemaal uit hun dak. Dat was iedereen nadrukkelijk van te voren gevraagd. Want zo houden ze in de Cariben de boze geesten op afstand.

Stiekem had ik met de ceremoniemeesters afgesproken dat zij voor iedereen luidruchtige instrumentjes klaar zouden leggen ;-). Wat volgde was een heerlijke luidruchtige chaos, terwijl het bruidspaar helemaal op ging in hun trouwkus…..

Linten, flesje zand en geluidshoorn

 

 

 

 

Vóórdat zij elkaar het ja-woord gaven mocht het bruidspersoneel eerst hun polsen met elkaar verbinden door daar linten omheen te hangen met (wedding)belletjes aan het einde. Daarbij spraken zij hun wens voor het bruidspaar uit, een mooi en emotioneel moment.

En ter afloop vulde het bruidspaar een glazen flesje met gekleurd zand, dat ze vervolgens afvulde met zand van het strand waar hun stoelen in stonden, omdat je altijd iets mee moet nemen van de plek waar je heel erg gelukkig bent geweest.

 

flesje zand

flesje vullen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En toen was het dus tijd om samen over de bezem te springen en te gaan genieten van hun bruidstaarten die ook al zo bijzonder waren. Ik heb ‘zwarte taart’ geproefd en ‘Haagsche kakker’. Waren allebei heerlijk trouwens!

landen in het zand

Een bijzonder huwelijk daar op het Scheveningse strand, dat snappen jullie.

 

Er zijn nog veel meer rituelen te bedenken die ook jullie huwelijk onvergetelijk zullen maken.

Wil je meer weten? Ik ben er voor jullie!
pas getrouwd in het zandfotocredits Simone Janssen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.