Liefde is soms net een sprookje….

Heel af en toe, in ons dagelijkse leven, geeft liefde ons een sprookje.

Trouwen in België

Trouwen in België

Bas en Linda zijn zo’n sprookje. Samen met zijn twee jonge zoontjes trouwde dit gezin in een echt kasteel, net over de grens in België.
Een kleine groep gasten is het hele weekend uitgenodigd en geniet van de schitterende locatie, het lekkere eten en drinken en het heerlijke zonnige weer.
Dus trouwen we buiten. Ik heb mijn huiswerk goed gedaan en weet dat dit kasteel bijzonder meubilair herbergt dat zich fantastisch leent om te gebruiken tijdens de ceremonie. Lekker in het gras aan de vijver, voor het kasteel.
Dat ikzelf het gietijzeren witte trouwbankje nog even onderhanden moet nemen, voordat de bruid er met haar mooie jurk op kan gaan zitten, is geen probleem 😉

toilettafel als tekentafel

toilettafel als tekentafel

Even het trouwbankje oppoetsen

Even het trouwbankje oppoetsen

Alle geknutselde potjes met kaarsjes en bloemen komen ook goed van pas en ondertussen is het bruidspaar bezig met de foto’s en dan is de tweepersoonsschommel een geweldig leuk item.

Thank you

Thank you

Als we aan het eind van de middag beginnen met de ceremonie zijn de schaduwen lang en is de wind gaan liggen, de kaarsjes gaan aan en op het ultieme liedje van ons bruidspaar, komt eerst de bruidegom met zijn zoontjes aanlopen, waarna de jongste met zijn bordje ‘Papa hier komt je bruid’ terug rent om de bruid en haar vader op te halen.

IMG_2571

Dit verhaal is een (modern)sprookje omdat beide vaders van het bruidspaar, al lang bevriend, jaren geleden al zeiden dat het bruidspaar voor elkaar gemaakt was, maar dat zij er toen nog niet klaar voor waren. Daar ging nog 8 jaar overheen, en een heel leven met andere partners en voor hem twee schatten van zoontjes. Maar ook met veel relatieproblemen en verdriet. Tot hij haar toevallig weer ontmoet en de vlam in de pan slaat. Een orkaan van liefde barst los in hen beide. Het met je hart, en je lijf weten dat dit de man is waar je oud mee wil worden. En zij de vrouw die je alle verdriet en zorgen doet vergeten, die haar hart opent voor zijn zoontjes en die tijdens de ceremonie na haar VOWs aan hem verteld te hebben, ook tegen deze twee heerlijke kindjes lieve woorden verteld, terwijl zij op haar hurken voor hen zit. De jongens die trots op hun prinselijke bankje zitten en mij helpen tijdens de ceremonie. Ook zetten zij heel officieel hun handtekening op de kinderakte, want ja, zij zijn het helemaal eens met hun vader!
Zijn VOWs doen trouwens niet onder voor die van haar, een traan komt bij bijna iedereen los, inclusief de trouwambtenaar…. (hij is een stoere schipper, met een hart vol liefde).

VOW's uitspreken naar de kinderen

VOW’s uitspreken naar de kinderen

Dit stel raakt me met hun pure liefde en passie, hun manier van in het leven staan en het geluk dat ze delen met hun gezin, familie en beste vrienden.

Zij trouwen niet met z’n tweeën, niet met z’n vieren, maar met z’n vijven!!
Want dit najaar worden de twee jongens ‘grote broers’ van een prachtig klein zusje, dat meer dan welkom is in dit mooie gezin.
Ik ga dit verhaal eindigen met “en ze leefden nog lang en gelukkig”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.