Opnieuw JA zeggen

Wat is trouwen toch ontzettend leuk. Je zou het eigenlijk vaker dan één keer moeten doen.

Maar dan natuurlijk wél met dezelfde man of vrouw, waar je al jaren gelukkig mee bent!

jij en ik

Ik zeg dat vaak tegen getrouwde stellen en toen mijn/ons eigen jubileum dichterbij kwam, werd ook het idee geboren om dat dan ook écht te gaan doen. Opnieuw ja zeggen tegen de man waarmee ik volwassen ben geworden.

Wij hebben samen in de afgelopen huwelijksjaren heel veel meegemaakt, soms geworsteld, soms elkaar niet kunnen vinden, maar wel altijd naar elkaar blijven zoeken en communiceren. Het schuitje waar ik als bruid van 21 ben ingestapt is blijven drijven en uitgegroeid tot een heel stabiel schip.

Reden genoeg om dat te vieren met een mooi feestje, met een mooi ritueel door letterlijk een verbinding aan te gaan met de mensen om ons heen, die voor ons belangrijk zijn.

ceremonie

En alle ideeën die ik de afgelopen jaren heb voorbij zien komen als trouwambtenaar bij bijzondere huwelijken, die kan ik nu zelf gebruiken.

Dus koos ik ervoor om opnieuw mijn trouwjurk aan te doen, die moest natuurlijk worden uitgelegd, maar dat lukte. En eigenlijk ben ik nu, na al die jaren weer helemaal hip in mijn vintage jurk,  samen met een spijkerjasje om het wat vlotter te maken.

schoenen medaillion schoenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn bruidegom hoeft niet in pak, maar kiest voor een mooie spijkerbroek, een goed overhemd en feestelijk vestje.

Zijn broek en mijn jasje zijn natuurlijk op elkaar afgestemd.

Zijn schoenen daarbij zijn best gewaagd qua kleur. Mijn schoenen zijn mijn originele trouwschoenen van 30 jaar geleden, maar dan door mij beschilderd. En nee, ze liepen echt niet lekker, maar toch heb ik er wel de hele avond op gedanst!

Mijn boeket bestond uit mijn lievelingsbloemen, gipskruid, heel veel gipskruid dat ik trouwens ook op de locatie gebruikt heb om alles aan te kleden, samen met heel veel kaarsjes. In het boeket zaten ook lelietjes-van-dalen omdat die zo’n mooi blad hebben en lekker ruiken. En natuurlijk vergeet-me-nietjes. Het boeket  omwikkelt met jute, met daaraan ook een portretje van mijn helaas overleden lieve moeder. Zo was ook zij er een beetje bij.

boeket

We gaan die middag met geweldige bruidsfotograaf  Ruben van www.tovergoud een foto namaken, op precies dezelfde plek en dezelfde houding als tijdens onze trouwdag.  Hij weet van geen ophouden als we ook nog een fantastisch in bloei staande boomgaard op hoogstam aantreffen. We zijn tenslotte in de Betuwe. En ’s avonds genieten wij ook nog eens van zijn Funny Faces studio.

30 jaar laterfunnyface fotografen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze feestlocatie is het sfeervolle grand café van mijn broer en zijn vrouw www.dehofhouding.nl in Buren.

Onze DJ Patrick van www.skyfly.nl is al druk met opbouwen terwijl wij iets lekkers eten. Ook zangeres Floor www.floorhansen.nl is al aan het inzingen en heeft gelijk een fantastische muzikale klik met bruiloftzanger Edwin  www.monteyn.com en zijn pianist www.gijsvanwinkelhof.com

muziek

Spontaan ontstaat er een duet dat klinkt als een klok.

Onze gasten worden buiten zingend ontvangen door Boudewijn www.troubadour.nl en ook wij worden later door hem toegezongen.

trouwbadour Boudewijn Hansen

Een lekkere verrassing is ook de bruidstaart van Daphne www.tortadeliziosa.nl bekleed met eetbaar paars kant en fantastische handgemaakte bloemen, die prima past op mijn sweettable. Als we hem die avond aansnijden en elkaar opnieuw een hapje laten proeven, smaakt hij zoals hij eruit ziet: geweldig!

trouwtaart 4

Maar voor het eten van de taart is eerst onze ‘trouwceremonie’, geleid door mijn bijzondere trouwcollega www.henksmaling.nl Hij weet met zijn linten vastgemaakt aan een lange stok en uitgelicht met black-light de verbinding tussen ons en onze gasten tastbaar te maken. Opnieuw zeggen wij ja tegen elkaar op de trouwvraag die we, in overleg met hem, hebben bedacht. Wettelijk zijn we immers al jaren verbonden maar nu beloven opnieuw onze liefde, aandacht en met geduld ons in te zetten voor elkaar. Voor ons een heel mooi puur moment.

Lieve collega Henk en Marielle

Aansluitend begint Edwin Monteyn www.huwelijks-zanger.nl te zingen, en op de klanken van “L.O.V.E.” gaan wij de dansvloer op en dansen onze openingsdans, helemaal op maat gemaakt en intensief geoefend met Annika www.danszinnig.nl Natuurlijk vergeten we een stukje, maar dat heeft vast niemand gezien 😉 en wat hadden wij een plezier! Dat zie je terug op de video die Ton Gerritsen www.videograaf.nl heeft gemaakt

dansen

Eigenlijk kan ik jullie bijna niet vertellen hoe bijzonder deze dag voor ons beide was. We hebben echt intens genoten, misschien wel veel bewuster dan toen, op onze ‘echte’ trouwdag. En bijzonder was ook dat al onze gasten dat ook zo gevoeld hebben en net zo hard meegenoten. Als afsluiting werd aan iedereen gevraagd om een wens op een wensballon te schrijven die we daarna naar de hemel hebben gestuurd.

Mijn wens: Dat wij samen heel erg oud mogen worden en gezond en gelukkig mogen blijven!

 

Een ‘Renewal of the WOVs’  opnieuw je trouwdag en belofte vieren, echt ik kan het iedereen aanraden!

 

 

One Response to “Opnieuw JA zeggen”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.