Trouwen in een ijsgrot

In de vorige eeuw waren er Olympische Winterspelen in de Franse Alpen.

Dat verklaard de geweldige infrastructuur en het grote skigebied in en rondom Les Arcs in de Franse alpen!

infrastructuur

Maarten en Nicole kennen dit gebied ondertussen op hun duimpje, Les Arc2000 is al meerdere winters hun vakantiebestemming!

Vorig jaar heeft Maarten er, bij de Olympische vlam, zelfs zijn Nicole ten huwelijk gevraagd!

Een grote verrassing, niet alleen voor haar, maar voor iedereen om hen heen.

En nu, precies een jaar na dat aanzoek, zijn zij met hun directe familie en vrienden weer terug om hun trouwdag in de sneeuw te vieren!

 

 

 

 

Tijdens hun eerdere bezoeken waren zij al eens te gast geweest in een bijzondere ijsgrot midden op de piste op 2100 meter hoogte. Een grot gevuld met bijzondere sneeuw en ijs sculpturen.

ijssculptuurtoga klaar hangen

 

Thuis van achter hun laptop hebben ze deze locatie afgehuurd en hier gaan zij hun jawoord geven.

Eerder die dag ben ik mijn toga al gaan uithangen in de grot, en één van de alkoven heeft gezellige bankjes met bontvachten en kaarsjes als verlichting, dit wordt mijn werkplek!

babs in de sneeuw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegen het einde van de middag komen bruid en bruidegom en hun gasten, onder leiding van een gids, aangelopen over de sneeuw.

op de uitkijk
Al snel is iedereen binnen en gaat de ceremonie beginnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is een intieme toespraak, iedereen komt even aan bod en gelukkig is er veel te lachen.

Want dat dit stel zou trouwen, dat hadden niet veel mensen zien aankomen. Dat ze dat dan heel anders dan anders doen, dat snappen hun familieleden dan weer wel!

 

En omdat alle aanwezigen ook een soort getuigen zijn, heb ik een speciale akte bij me waarop iedereen zijn naam schrijft.

akte

 

Mijn allerlaatste vraag aan hen geeft een verrassend inzicht in de toekomstverwachting van beide, over 10 jaar vieren we ons huwelijk opnieuw in de sneeuw, mailden ze mij afzonderlijk van elkaar, en en en… Ook de andere antwoorden lopen exact synchroon! Hoe bijzonder!

 

 

ceremonieja

ijskoud hartverwarmend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na afloop van de ceremonie gaan de gasten als eerste weer de kou in, zo kunnen zij het kersverse bruidspaar bestrooien met sneeuw bij het naar buiten gaan. En dan weer snel naar binnen.

 

 

 

 

 

 

En daar is naast champagne, ook witte zelfgemaakt Franse ‘Vin chaud’ (glühwein) gemaakt van witte wijn, omdat de rode versie, als er geknoeid wordt, vlekken maakt in de sneeuw!

Natuurlijk heb ik dat recept weten te ontfutselen, want het smaakte heerlijk!

Recept:

vin chaud

Witte iets zoetere wijn

Kaneelstokjes

In stukjes gesneden sinaasappel

Grand Marnier

En suiker naar smaak

Verwarm alle ingrediënten en serveer het warm.

 

ijsbed

Als we zijn uitgeborreld brengt de gids ons over de aardedonkere sneeuwpiste weer veilig terug naar Arc2000, leuk detail waren de neon-sticks die Nicole en Maarten voor iedereen hadden meegenomen.

Het gezelschap gaat die avond nog genieten van racletten als feest maaltijd en ik ga met een heel goed gevoel weer terug naar het dal.

Dit was een ijskoud trouwavontuur, dat hartverwarmend werd!

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.