Trouwen in Barcelona

Het kan hoor: ‘Ja zeggen’ op de plek waar je jezelf lekker voelt, waar de sfeer goed is, het weer heerlijk is, waar alles kan, lekker relaxt, en last but not least een wereldstad met strand!

Dat moet wel de ultieme plek zijn om je liefde te bevestigen met een huwelijk.

Barcelona heeft het allemaal, en is ook nog heel bereikbaar voor de gasten die jullie uitnodigen. Niemand zal het een straf vinden om met jullie mee af te reizen naar deze heerlijke wereldstad.

Het mooiste uitzicht over Barcelona restaurant Mirablau

En ik weet waar ik het over heb, want ik mocht als zelfstandig trouwambtenaar al meerdere keren voor een bijzondere huwelijkssluiting van Nederlanders afreizen naar BNC; van het bruiden-stel dat een luxe appartement huurden met 10 van hun meest dierbare familie en vrienden en op hun riante balkon genoten van hun trouwceremonie met uitzicht op het strand,

trouwen op het balkon van je luxe apartement

 

tot een groot gezelschap (ruim 50 personen) dat net buiten Barcelona verbleef en het schitterende kerkje bij Poble Espanyol op de Montjuic afhuurde om te trouwen.Kerkje van Poble Espanyol

En dan zij hebben niet ín het kerkje maar in de kloostertuin Ja gezegd (sowieso is Poble Espanyol een leuke aanrader om op een middag heel veel te zien en te leren over wonen en leven in Spanje)

 

 

 

Genieten was het ook op het terras in de tuin van een hotel op de Montjuic, met uitzicht op de haven van Barcelona, daarna schoof het gezelschap aan voor een heerlijk echt Spaans 10 gangen diner.

Maar laat ik het dakterras van het hotel aan de Ramblas niet vergeten, waar twee mannen elkaar beloofden hun leven als echtgenoten te willen delen. Mét een tattoo op hun arm die werd onthuld na het ja-woord

Mi corasõn es tuyo’ (mijn hart is van jou). De heren zijn na de heerlijke taart (Barcelona heeft fantastische Pastisserias) en cava, met hun gasten (alleen vrienden en vriendinnen) de stad in getrokken en hebben de nacht van hun leven gehad.love is in the air

 

 

 

 

Ook net buiten Barcelona heb je prachtige trouwlocaties. Graag deel ik het schattige en sfeervolle plaatsje Sitges met jullie (half uurtje bij Barcelona vandaan) en het blauwe paleis, waar het heel mooi trouwen is. Maar ook op iets grotere afstand, in de gemeente Lloret de Mar, mocht ik naar het wondermooie voormalige klooster ‘Sant per del Bosc’, nu een super sfeervol kleinschalig hotel. Een uniek kerkje om te trouwen of toch liever rondom het zwembad? Het is wat jullie willen!

San Per del Bosc

Het is zo leuk om je trouwdag en trouwlocatie helemaal op maat uit te zoeken in Barcelona: alles kan en alles mag, het enige dat jullie moeten doen is heel erg genieten!

Ik help jullie graag met mijn ervaringen en mijn connecties in Barcelona.

 

Ik slaap dan zelf trouwens altijd het liefst in pension Fontanella Ramblas Rooms 😉 in het hartje van de stad!

 

Door al die keren dat ik in Barcelona was, heb ik ook nog wat tips met jullie te delen over wat te doen als je in Barcelona bent!

-Huur een fiets, dat is zoveel leuker dan met het openbaar vervoer en je mag en kan echt overal fietsen in Barcelona. Een fietstoer is natuurlijk ook een optie om de stad te leren kennen. Ik kies altijd voor cruising barcelona,  van Nederlandse eigenaren, en je huurt er een super toffe beachcruiser bike!

De manier om Barcelona te verkennen

-Koop kaartjes voor een optreden bij Palau de la Musica http://www.palaumusica.cat/en (om de hoek bij carrer Fontanella) en geniet van de akoestiek en heerlijke muziek, maar vooral van het adembenemende unieke theater. Dit is leuker dan een rondleiding; het gebouw is van binnen nog mooier dan van buiten.

-Ga authentiek lunchen in een eettentje met voornamelijk Spanjaarden in Barceloneta, Carrer del Baluard 56. (het plein van de overdekte markt)Tot 11.00 uur is niet te zien dat hier een eettentje zit, maar vanaf 13.00 uur mag je in de rij staan, en dat is het zeker waard! Je zit op krukjes aan houten tafeltjes, en hoort alleen maar Spaans om je heen. Er is geen menukaart maar wel de meest verse en ook bijzondere vis, om je vingers bij af te likken!

Typisch Spaans lunchrestaurantje

-Ga picknicken bij het vallen van de avond bij Font Màgica en zoek een plaatsje bovenaan de fontein.fontein

Daar heb je het mooiste overzicht als de fonteinen aan gaan. Dan zak je rustig af naar de fontein met de kleurtjes en muziek, en wedden dat je ergens op die trappen een stelletje tegenkomt waarvan hij net op zijn knieën gaat met een ring, en een belangrijke vraag stelt…….

 

 

Kortom, ga naar Barcelona, laat je betoveren door de sfeer, en als je er samen helemaal verliefd op bent geworden, laat mij jullie daar dan trouwen!

4 Responses to “Trouwen in Barcelona”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.