Reisje langs de Rijn……

Ja, zo’n reisje langs de Rijn,rijn,rijn!

Het is een heel bijzondere herfstdag en ik ben op weg naar Dusseldorf, spannend want de gasten van mijn bruidspaar zijn heel divers.

Selma en Holger samen wonen in Dusseldorf, dus daar willen ze ook trouwen, omringt door al hun familie en vrienden, helemaal op hun eigen manier en op hun eigen trouwlocatie.

Maar dat is in Duitsland niet gebruikelijk, gelukkig vonden ze mij en kan ik hen wel helpen om hun droom mogelijk te maken.

Alle gasten worden op hun trouwdag ontvangen door hun beider vaders aan de voet van de Rijn, via een steile trap lopen ze de loopplank op van de Riverstar, een sfeervol schip dat zich prima leent voor een bijzondere huwelijkssluiting.

Ik heb m’n toga al aan en sta bij de ingang, grappig is dat ik vaak niet weet in welke taal ik iedereen welkom kan heten aan boord, ik spring van Duits naar Nederlands en dan over naar het Engels, ach we begrijpen elkaar goed.

De kapitein grapt dat het tijd is en dat we niet kunnen wachten op de laatste twee personen die nog moesten komen.

Maar die laatste twee dat zijn natuurlijk Bruid en Bruidegom , dus gaan we naar het bovendek, want van daaruit heb je een prachtig zicht op de kade en op ons bruidspaar, dat aan komt rijden.

 

Selma & Holger

 

Zodra ook zij aan boord zijn gaan de trossen los en varen we de Rijn op, de Rijn waarop Holger geboren is en die de verbinding vormt tussen Nederland en Duitsland, Dusseldorf glijd langs ons heen en de ceremonie kan beginnen.

Ik mag vandaag samen met Moritz mijn tolk/vertaler en goede vriend van Holger, een heel bijzonder verhaal vertellen over een Nederlandse bruid en een Duitse bruidegom die elkaar in Engeland ontmoeten.

Een uurtje glijd voorbij en wij maken ons eigen sprookje, wat een liefde, daar heb je geen vertaler voor nodig!

En dan klinkt er het” Ja” van beide en als de ringen gewisseld zijn en de akte getekend kunnen we een toast gaan uitbrengen op dit internationale huwelijks geluk.

 

De taart is helemaal in stijl, want hij is Delfsblauw met twee delfsblauwe figuurtjes er bovenop en smaakt heerlijk, naast de Duitse broodjes met de Duitse wurst en kase.

delfsblauwe taart

 

 

 

 

 

De mix van twee culturen gaat net zo soepel als het voortglijden van de boot, iedereen heeft genoten van het verhaal verteld in hun eigen taal, vooral de Duitse gasten zijn positief verrast want wat is trouwen leuk op de Hollandse manier.

 

Aan het einde van de middag legt de Riverstar aan in Neuss en vanwege het lage water is het nog een hele klim naar de wal.

Riverstar 2013-04-18 in Düsseldorf zB (10)Gelukkig is de 86 jarige oma Selma een echte “Power oma” die dat zonder problemen doet.

 

Nog snel een groepsfoto van iedereen en dan naar binnen naar de feestlocatie, want ook in Duitsland kan het opeens heel hard regenen, maar daar merk je binnen niets van!

 

En het lied van Willeke Alberti, dat klopt nog steeds!

 

Ja, zo’n reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn

’s Avonds in de maneschijn, schijn, schijn

Met een lekker potje bier, bier, bier,

Aan de zwier, zwier, zwier, op de rivier, vier, vier.

Zo’n reisje met een nieuwerwetse schuit, schuit, schuit,

Allemaal in de kajuit, juit, juit.

’t Is zo deftig, ’t is zo fijn, fijn, fijn.

Zo’n reisje langs de Rijn

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.