Zand naar het strand dragen

Nadat ik op gesprek ben geweest in het gezellige huis van Sunita&Floris in Den Haag rij ik door naar het strand van Scheveningen en vul een zakje met zand dat ik in een hoekje van mijn koffer stop, naast m’n bikini en strandlaken. Gran Canaria, ik kom eraan!

Gran Canaria

Prachtige locatie voor een bijzonder huwelijk op Gran Canaria

Voor het bruidspaar is het een logische keuze te willen trouwen op dit zonnige eiland want Floris komt hier al jaren met zijn familie en zij hebben hier een vast verblijf. Helaas hebben ze recentelijk afscheid moeten nemen van zijn vader en juist op dit mooie eiland voelt hij heel dichtbij.Een hele goede keuze dus om meer redenen, want terwijl Nederland geteisterd wordt door najaarsstormen trek ik mijn zomerse feestjurkje aan en geniet bij voorbaat al van hun trouwlocatie in de tuin van een 4 sterren hotel in San Agustin.

Waarom een witte trouwjurk als turkoois je lievelingskleur is!

Waarom een witte trouwjurk als turkoois je lievelingskleur is!

 

Sunita verrast iedereen met haar trouwjurk: kort, strak en turkoois van kleur. En dat terwijl ze net 4 maanden moeder is. Het staat haar fantastisch! Floris past daar perfect bij met zijn turkoois kleurige stropdas en manchetknopen, net als hun babyzoontje in zijn turkooizen polo met wit broekje.

De trouwringen

Lieve foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan het einde van de ceremonie vertel ik over mijn zakje zand uit Nederland dat mee is gekomen, samen met diverse flesjes gekleurd zand, symbolisch voor het bruidspaar en hun baby. En natuurlijk het zwarte zand van het strand van San Agustin. Het is sowieso een zanderige bedoening want de ringen liggen in een jakobsschelp, ook speciaal gevuld met zand. Al dit zand gaat in laagjes in een speciale fles ter herinnering aan hun bijzondere huwelijksdag op het mooie Gran Canaria.

zand zand zand

zand zand zand

En zo ontstaat er een eigen ritueel op de, volgens Sunita, tot nu toe mooiste dag van hun leven.

Eenmaal weer thuis, na nog een een paar heerlijke dagen op dit mooie eiland, klop ik lachend het laatste zand uit mijn strandlaken en bedenk dat dit opnieuw een heel bijzondere huwelijkssluiting was….

trouwambtenaar op het strand

Trouwambtenaar in het zand

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.