Bijzonder Winter huwelijk(door een twitterende Babs)

Tweet om 7.28uur: #DDay vandaag, bijzonder huwelijk van Anouk en Richard in het sneeuwrijke ZuidLimburg #spannend maar wel veel #zinin #konnietmeerslapen

Winter in Nederland, vrijdagmiddag tot ver in de avond liggen alle wegen plat door sneeuw en ijzel. De dag erna mag ik naar Zuid-Limburg. Op tijd vertrekken dus, dekentje, water en broodje mee.

 

Tweet om 12.00uur: Expeditie #ZuidLimburg vertrekt nu! #bijzonderhuwelijk #wateenvak *jajaikdoevoorzichtig*

In de wetenschap dat er een kamer geboekt is voor mij als de reis erg tegenvalt.(zo’n lief en zorgzaam bruidspaar)
Maar alles verloopt naar wens en in de auto zit ik me al te verheugen op alles dat komen gaat, want dit huwelijk gaat wel heeeeel bijzonder worden.
 

Tweet om 14.00uur: Appeltje-eitje, #Zuid-Limburg is prima te doen! Het is hier prachtig, de zon schijnt. Je zal vandaag maar trouwen! #welveeltevroeg

Wat een mooie trouwlocatie. Een klooster met een eigen inpandige kapel, snel heb ik alles staan zoals afgesproken en kan ik genieten van het oefenen van de Erehaag door de collega’s van Richard.
 

Tweet om 15.00uur: En het oefenen voor dit bijzondere huwelijk is begonnen #ZuidLimburg

Daarna gaat het gospelkoor zich opstellen om in te zingen. Ik krijg alvast Richard zijn sabel (die mag ik straks naar hem toegooien!) ook de gasten beginnen hun plaatsen op te zoeken. Ze zijn er alle 160 en gekomen vanuit Den Helder tot Maastricht, door dit barre winterweer.
Als iedereen zit mag ik eindelijk vertellen over de verrassing voor ons bruidspaar. De ceremoniemeester en ik delen lappen uit met de initialen van Anouk en Richard en hun trouwdatum. Iedereen weet nu wat de bedoeling is behalve….. Goed we gaan beginnen, de deuren van de kapel gaan open, de muziek van Rocky(ja van de film) klinkt en Richard komt met bokshandschoenen en bokscape aan naar binnen(dit gaat een hele mooie battle worden)Als hij bij mij aankomt gaan de bokshandschoenen en de jas uit en mag ik hem zijn sabel toegooien (toch wel spannend maar ging gelukkig goed)

De rust keert weder, de deuren gaan opnieuw open en Anouk komt binnen aan de arm van haar vader. Er klinkt: ‘This will be an everlasting love’ Alle gasten staan op uit de banken, sommige klimmen op de banken en het zwaaien met de lappen begint. Wat een geweldig gezicht! Anouk wist van niets en we zien haar en Richard genieten van zoveel enthousiasme.
Wat volgt is een heerlijke ceremonie, met inbreng van familie en natuurlijk de ontroerende VOW’s van Anouk en Richard. Prachtig nummer door het gospelkoor ‘Leun op mij’ na het Jawoord, speciaal ook voor de collega’s van Richard van de Marine, omdat zij zo’n bijzondere band hebben met elkaar. Dat blijkt ook als er aan het eind van de ceremonie een ere-sabelhaag wordt geformeerd. Daar gaan Anouk en Richard samen doorheen een prachtige toekomst tegemoet!
<

Tweet om 17.30uur: Het was ontroerend mooi in #ZuidLimburg

Na de toast stap ik mijn auto en de barre winter weer in.

Laatste Tweet om 20.00uur: Zo weer veilig thuis, wat een dag! Had geen minuut willen missen van dit #bijzonderehuwelijk

Achteraf hoorde ik dat het nog heel lang onrustig is gebleven in #ZuidLimburg!
De trouwfoto’s zijn van www.dennisebben.nl omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden!

3 Responses to “Bijzonder Winter huwelijk(door een twitterende Babs)”

 • Hoi Mariëlle,

  Erg leuk om te lezen hoe anderen deze dag ervaren hebben. Tot nu toe alleen maar positieve reacties op de huwelijksvoltrekking.

  Leuke blog met je Twitter-berichten ertussen!

  Tot de volgende keer.
  Groeten, Dennis Ebben

 • Yelka Vreeswijk:

  Lieve Mariëlle,

  Sorry voor mijn hele late reactie, maar het onderstaande is recht uit mijn hart;

  Bedankt voor je super lieve, leuke, spontane, gekke, ontroerende ceremonie, afgelopen 18 december op de bruiloft van mijn grote trots, Anouk! Jij hebt het helemaal kloppend gemaakt. Een ander had dat niet beter dan jou kunnen doen! Ik heb mensen gesproken die vroegen; Hoe vaak hebben jullie dat allemaal met die Babs geoefend? Je bent een geweldig ‘mensenmens’, eigenlijk gewoon een lekker gek wijf, die weet wat ze zegt en ook meent wat ze zegt!

  Ik vind het bijna jammer dat ik niet ga trouwen, anders had ik jou absoluut als 1e gebeld!

  Dikke klapzoen, Yelka (zus/ceremonie-meesteres Anouk Vreeswijk)

 • Mariëlle, een genot om te lezen, jouw stukjes!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.